Glikerija

GLIKERIJA je delo višečlane porodice Stojanović, osnovana 2017. godine sa željom da sačuva deo tradicije prerade voća u likere, slatka i džemove, da svojim ukusima i bojama probudi čula i sećanja, mirise i ukuse detinjstva, roditeljskog doma i prirode, radost stvaranja, gostoljublja i darivanja… Od rukom odabranih plodova i samo jednog najjačeg konzervansa koji se zove LJUBAV, nastaje najlepša sinfonija boja, mirisa i ukusa, koju sada sa ponosom i radošću delimo sa pravim ljubiteljima autentičnih ukusa…

Slatko od bele trešnje, šljive, dunje, višnje i od kajsije, džem od kajsije, šljive i šipurka, likeri od zelenog oraha, od višnje i od mešanog voća, rakija travarica… Svi naši proizvodi su rukom pripremljeni, od branja voća do pakovanja. Pravimo ih u ograničenim količinama, potpuno prirodno i bez aditiva i konzervansa. Slatka i džemove kuvamo u manjim količinama u emajliranim posudama da bi se sačuvali boja i ukus voća. Pripremamo likera od očišćenog voća (višnje bez koštice) uz odležavanje od najmanje jedne godine u inoksnim sudovima, s ekstratima začina koje pripremamo sami, od prirodnih sastojaka.

Najpre smo svoju decu obasipali čudesnim darovima iz prirode, zatim svoje unuke i prijatelje. Radost u očima i osmeh koji izmami dar iz prirode ubran, pripremljen i upakovan srcem je ono dragoceno što nas je i motivisalo da svoju priču, sećanja, snove … podelimo sa onima koji znaju vrednosti porodice, prijateljstva, gostoljublja, tradicije… Svi proizvodi imaju potvrde kvaliteta i bezbednosti upotrebe prema važećim propisima, izdate od verifikovane laboratorije.